Nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ik wil meer informatie

Hilly vestiging Zwolle

In de loop der jaren zijn de kilo's er bij gekomen, en het was moeilijk om ze er weer af te krijgen. Ook niet altijd genoeg motivatie. Dan hoor ik dat er over 5 maanden een neefje gaat trouwen, dit is het laatste zetje. Je kan toch niet als zwaargewicht daar naar toe? Ik woog ondertussen meer dan 100 kilo. In de krant zag ik de advertentie van Bodymince en heb gebeld voor een afspraak. Zo heb ik Annet leren kennen, en het gaf een goed gevoel.

Ik ben 1 februari 2011 gestart, en had een voorlopig doel voor ogen, eerst maar eens zien hoe dit vol te houden is. Met een paar startpakketten begonnen en daar de lekkere dingen uitgehaald. Maar wat een variatie, en het smaakt eigenlijk heel goed. Het afvallen gaat gestaag, iedere week is er weer een mooi gewicht vanaf. Het vraag wel even wat extra werk als je er een dagje op uit gaat, maar een omeletje is zo gemaakt en smaakt heerlijk bij de rauwkost. Dan komt in juni de bruiloft van mijn neefje, en het is een succes. Mensen die me een tijdje niet gezien hebben moeten even twee keer kijken, en ik mag me opnieuw voorstellen. Dat is leuk, en zeker nog een steuntje in de rug om door te zetten. Ik ben er nog niet.

Mijn doelgewicht wordt ondertussen iedere keer naar beneden bijgesteld, we houden het aan de voorzichtige kant. Maar nu, 8 maanden nadat ik begonnen ben, zit ik in de stabilisatiefase, er is 35 kilo vanaf. Ik ben weer aan het opbouwen, eet al weer alles, en val nog steeds iets af. Wat ik niet voor mogelijk hield gebeurt nu, er wordt tegen me gezegd dat ik niet meer af moet vallen. Dankzij de behandelingen is alles in proportie gebleven, er hangt nergens vel te hangen, en dat terwijl mijn taille toch zo'n 20 cm in omvang is afgenomen. Ik had nog oude broeken bewaard, waren nog goed, dus waarom niet. Maar nu is het moment gekomen dat zelfs die aan de grote kant zijn, en is het tijd voor wat nieuws. En ineens ben je op zoek naar je nieuwe maat, en moet je een nog kleinere maat pakken dan je dacht. Van broekmaat 50 terug naar 42, kan het zelf nog bijna niet geloven.

Ook mijn conditie is er behoorlijk op vooruit gegaan, liep ik voorheen nog zuchtend de trap op naar de vierde verdieping, met een adempauze op de derde, nu loop ik fluitend naar boven en zou zelfs wel door kunnen naar de achtste. En ook in de sportschool gaat alles veel gemakkelijker, draai mijn hand niet meer om voor de loopband. Het sporten voelt allemaal heel goed.

Het gaat allemaal heel goed, nu de laatste lootjes nog. Maar ik heb een beetje reserve opgebouwd, en ben vol vertrouwen dat het allemaal gaat lukken. En daar heeft Annet toch een grote rol in gespeeld. Ze is altijd positief, en dan is het makkelijker om het vol te houden.


Meer over: Afslankstudio - Begeleid afvallen - Proteïne Dieet
Sluiten