Nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ik wil meer informatie

Peter vestiging Geldrop

Bodymince, mijn ervaring


Samen gaat het beter …

Vooral mijn vrouw had al veel geprobeerd om af te vallen, alles had zijn resultaat, maar door de vrijheid en weinig opvolging ging het elke keer wel ergens mis, waardoor de kilo’s er weer aankwamen. Deze keer wilde ze graag ook nog eens iets proberen. Aangezien die dingen makkelijker gaan als je met z’n tweeën bent, heb ik aangegeven ook mee te doen. 116 kilo is eigenlijk echt wel te zwaar.

Voor de zomervakantie kregen we een folder in de bus van een dieet, na wat opzoeken op internet hadden we weinig vertrouwen in dit bedrijf. In die zoektocht kwamen we ook regelmatig de naam Bodymince tegen. De dag voor we op vakantie vertrokken hadden we een afspraak om eens te informeren wat het juist allemaal inhoudt en waar we ons aan kunnen verwachten. Brigitte heeft duidelijk alle informatie doorgegeven en de nodige folders gegeven zodat we dit eens rustig konden lezen thuis.

Tijdens onze vakantie in Frankrijk hebben we alles eens laten bezinken. Na de vakantie en het straatfeest hebben we een afspraak gemaakt om er mee te starten. We konden vrij snel terecht. Bij de intake wist Brigitte nog wie we waren en wat ze ons had doorgegeven. Na de zakelijk kant, kregen we de nodige informatie en startproducten mee en kon strijd tegen de kilo’s beginnen.

Zoals aangegeven bij het gesprek zouden de eerste twee á drie dagen het moeilijkste zijn omdat je dan moet “afkicken” van de suikers, en dat klopt ook. Je moet voor jezelf wel goed de knop omzetten en beseffen dat even niets mag en dat je alles goed moet opvolgen. Het komt er op neer dat je bij elke maaltijd een product neemt en eventueel aanvult met groenten. De producten zijn heel gevarieerd, gaande van de bekende shakes tot baconomeletten. Maar ook verschillende soepen, broodjes en zelfs chickennuggets horen bij de keuze. Voor ’s avonds op de bank zijn er dan weer lekkere repen of barbecuesnacks. Kortweg: voor iedereen zitten er meerdere lekkere dingen bij. Het dieet zelf ie eigenlijk heel goed vol te houden en door wat dingetjes uit te testen en wat kruiden toe te voegen heb je toch zeer veel variatie.

In het najaar hebben we zelf verschillende verjaardagen in de familie, dus ook dit jaar weer. Van te voren hadden we niet de hele familie ingelicht, maar bij een uitnodiging duidelijk aangegeven dat we geen taart gingen mee eten. Op de feestjes zelf viel het mij allemaal goed mee, je ziet de taart, koekjes, chips en ander lekkers voorbij komen, maar echt een drang om er in te vliegen, was er bij mij niet. Ik zorgde wel dat ik een reep of een ander makkelijk product bij had, zodat ik daar een “lekkere honger” wat mee kon stillen. Als de feestjes niet te ver waren, probeerden we ook altijd met de fiets te gaan. Zeker dit najaar, met het mooie weer was dit alles behalve een straf.

Na een week of zes, na de start, ging ik met vrienden voor enkele dagen naar een spellenbeurs in Duitsland. In overleg met Brigitte mocht ik een keer bij het diner een uitstapje maken naar fase 2, ik mocht dus een salade met kip bestellen. Ik kan je zeggen, dat smaakt erg goed. De ander dagen en maaltijden heb ik me braaf aan het dieet gehouden. Ook als we met de groep gingen uit eten, had ik van te voren mijn product al op en ging ik mee voor de gezelligheid. Niet altijd even makkelijk als je iedereen ziet eten.

Zelf had ik uitgerekend om tot na de kerstvakantie in fase 1 te zitten en daarna opbouwen naar weer normaal eten. Het ging voor mij net even iets anders, maar dan in de positieve zin. 

Na 1 week mezelf strikt aan het dieet te houden waren de eerste 6 kilo er al af. 

Natuurlijk gaat het de eerste week altijd wat makkelijker en hoe verder je bent, hoe moeilijker het wordt. Gelukkig viel dat laatste voor mij ook goed mee. Ruim voor de Kerst ben ik al naar fase 2 en 3 gegaan, waardoor ik bij het kerstdiner eigenlijk al gewoon kon mee eten. Natuurlijk nog wel opletten en niet zomaar alles eten. Na de kerstvakantie kreeg ik dan het mooie bericht dat het er voor mij op zat. Mijn streefgewicht van 85 kilo was bereikt. 

In minder dan 4 maanden ben ik dus ruim 35 kilo kwijt geraakt.

Gaandeweg voelde ik me al stukken beter en dingen die ik vroeger niet kon, zoals wandelingen maken, gaan nu zonder enig probleem. Extra bewegen is geen must voor dit dieet, maar dit kan natuurlijk nooit kwaad. Een van de standaard dingen waar ik mee begonnen ben, is om zo veel mogelijk lopend naar de afspraken bij Bodymince te gaan, dit is een half uurtje lopen van bij mij thuis. Een mooie wandeling. En tegenwoordig worden kleine boodschappen met de fiets gedaan, regelmatig een wandeling op de heide, …

Natuurlijk moet de kledingkast ook opnieuw gevuld worden, want alles wat er in hangt past voor geen meter. Dus even gaan shoppen. 

Mijn broeken zijn nu een paar maten kleiner en bij de t-shirts ben ik van de XL naar de M gegaan.


Meer over: Afslankstudio - Begeleid afvallen - Proteïne Dieet
Sluiten