Dit is een hele strikte fase, de fase waarin u het grootste gedeelte van uw gewichtsverlies zult bereiken. In deze fase eet je producten uit de B-on-Balance lijn in combinatie met groenten.
De groenten kunnen op verschillende manieren bereid worden, als rauwkost of salade, stomen, koken of roer-bakken. De groenten mogen op smaak gebracht worden met zout/peper, alle kruiden in poedervorm, knoflook en ui als specerij (gedroogd), olijfolie citroensap, mosterd en azijn (geen balsamico).
De volgende groenten mogen onbeperkt gegeten worden: andijvie, bieslook, bleekselderij, chinese kool, taugé witlof, courgette, komkommer, groene paprika, sla peterselie, postelein, rode kool (rauw), venkel snijbiet, veldsla, snijbonen, spinazie, tuinkers, waterkers, zuurkool en asperges.
Beperkt (max. 200 gr/dag) zijn de volgende groenten toegestaan: prei aubergine, broccoli, champignons, groene kool, koolrabi, rode paprika, gele paprika, sperziebonen, raapstelen, tomaten, witte kool, rabarber, radijs.
Alle niet genoemde groenten zijn niet toegestaan. Over het algemeen beïnvloeden deze de bloedsuikerspiegel teveel waardoor het proteïnedieet verstoord wordt. Bij de middag en avondmaaltijd combineer je een product met de toegestane groenten. De combinatie van groenten met een portie eiwit-product zorgt voor een voldaan gevoel na het eten.