Bodymince, endermology met LPG
Proteïne dieet
B-on-Balance proteïnedieet

Speciaal voor Bodymince is het B-on-Balance proteïnedieet ontwikkelend. Hiermee biedt Bodymince jou een methode om op snelle, verantwoorde en uitgebalanceerde wijze jouw streefgewicht te bereiken.

Blijvend afvallen? Dat kan! Met ruim 25 verschillende producten en smaken, een receptenwijzer, en de persoonlijke begeleiding die Bodymince je biedt, komt er een einde aan jouw strijd tegen overgewicht.

Het Proteïne dieet bestaat uit 4 fases
Proteïne dieet > Fase 1

Dit is een hele strikte fase, de fase waarin u het grootste gedeelte van uw gewichtsverlies zult bereiken. In deze fase eet je producten uit de B-on-Balance lijn in combinatie met groenten. 

De groenten kunnen op verschillende manieren bereid worden, als rauwkost of salade, stomen, koken of roer-bakken. De groenten mogen op smaak gebracht worden met zout/peper, alle kruiden in poedervorm, knoflook en ui als specerij (gedroogd), olijfolie citroensap, mosterd en azijn (geen balsamico).

De volgende groenten mogen onbeperkt gegeten worden: andijvie, bieslook, bleekselderij, chinese kool, taugé witlof, courgette, komkommer, groene paprika, sla peterselie, postelein, rode kool (rauw), venkel snijbiet, veldsla, snijbonen, spinazie, tuinkers, waterkers,  zuurkool en asperges.

Beperkt (max. 200 gr/dag) zijn de volgende groenten toegestaan: prei aubergine, broccoli, champignons, groene kool, koolrabi, rode paprika, gele paprika, sperziebonen, raapstelen, tomaten, witte kool, rabarber, radijs.  

Alle niet genoemde groenten zijn niet toegestaan. Over het algemeen beïnvloeden deze de bloedsuikerspiegel teveel waardoor het proteïnedieet verstoord wordt. Bij de middag en avondmaaltijd combineer je een product met de toegestane groenten. De combinatie van groenten met een portie eiwit-product zorgt voor een voldaan gevoel na het eten.

Proteïne dieet > Fase 2

In deze fase worden vis en vlees toegevoegd aan jouw menu. Het afvallen kan hierdoor iets langzamer verlopen. Heb je relatief nog veel vetmassa dan kun je in deze fase nog 5-7 kilo afvallen. Heb je nog maar een lage vetmassa dan val je misschien maar 3 kilo af.

Je blijft in de tweede fase tot het streefgewicht bereikt is, wat voor iedereen natuurlijk een persoonlijk doel is. Je hoeft niet superdun te zijn om lekker in je vel te zitten. Tijdens het proteïne dieet zul je ervaren dat je je fit en actief voelt.

Vleessoorten die je in deze fase mag eten (150 gram): biefstuk, entrecote, (runder)lever, rosbief, kipfilet, kippelever, fricandeau, bieflap, kalfshaas, kalfslever, kalkoenfilet, ossenstaart, rundertartaar en varkensoester.

Vissoorten (140 gram): garnalen, kabeljauw, koolvis, krab, kreeft, langoestines, mosselen, oesters, schol, slibtong, tonijn, witte vis, zalm, zeebaars en zeewolf. Eventueel kunt u vlees of vis ook vervangen door 2 eieren.

Proteïne dieet > Fase 3

In deze derde fase wordt er zuivel en fruit aan jouw dieet toegevoegd. Het belangrijkste in deze fase is de beëindiging van de koolhydraatvrije toestand, waarin jouw lichaam zich tijdens de eerste twee fasen bevindt.

Deze fase zal niet altijd makkelijk zijn. Doordat je weer koolhydraten gaat eten zal het ‘hongergevoel’ weer terug-komen. In deze fase is de begeleiding van Bodymince nog steeds erg belangrijk.

Proteïne dieet > Fase 4

In deze laatste fase voegen we alle overige voedingsmiddelen waaronder brood, aardappelen en pasta weer toe aan jouw menu. De duur van het dieet is van vele factoren afhankelijk en voor iedereen verschillend. Het belangrijkste hierbij is natuurlijk het gewicht dat je graag zou willen verliezen.

We maken om de 3 à 4 weken een afspraak, waarbij je gewogen wordt en een endermologie-behandeling ondergaat.

Begeleiding na afronding 4 fases

Na het afronden van de 4 fases word je begeleid tijdens de stabilisatiefase, ofwel het op gewicht blijven. We maken dan om de 3 à 4 weken een afspraak waarbij je gewogen wordt en een Endermologie behandeling ondergaat. Voor diegene die een extra steuntje in de rug nodig hebben, is een voedingsplan van 8 weken opgesteld. Het gaat er in deze periode om dat je het aangeleerde voedings-patroon (tijdens je dieetperiode), kunt blijven handhaven. 

Aandachtspunten zijn daarbij, eetmomenten, regelmaat en het maken van gezonde keuzes. Je leert in deze periode op jezelf en op jouw lichaam te vertrouwen.